Private Chef painekattilassa
-kirja

Luovalla nerokkuudellaan Markku Mutanen loihtii jäljen suomalaisen ravintolamaailman historiaan. Readme.fi julkaisee yksityiskokki Markku Mutasen värikkäästä elämästä tarinallisen keittokirjan Private Chef painekattilassa. Kirjan kirjoittaa kirjailija Lasse Lindqvist.

Yksityiskokki Markku Mutanen on työskennellyt radiokokkina Espanjan Fuengirolassa, ja oppia ruoanlaittoon hän on hakenut myös Yhdysvalloista. Vuonna 2013 Mutanen valittiin useiden satojen hakijoiden joukosta Sauli Kemppaisen isännöimään Hell’s Kitchen Suomi -televisio-ohjelmaan. Mutasen tarina on kertomus haasteiden voittamisesta ja ihailtavasta yrittäjähenkisyydessä. Tarinassa kulkee myös yhteiskunnallinen pohjavire, sillä kirja haastaa lukijansa pohtimaan paineensietokyvyn ja sosiaalisten vuorovaikutustaitojen merkitystä hotelli- ja ravintola-alan työyhteisöissä.

Kirjan tarinoiden lomassa lukijan ruokahalua herättelevät ensiluokkaiset reseptit ja laadukkaat ruokakuvat, jotka voivat inspiroida yhtä lailla niin aloittelevia kotikokkeja kuin jo edistyneempiä ruoanlaiton ammattilaisia.

Kirjan alkusanat kirjoittaa nuorten kokkien maailmanmestaruuden vuonna 2005 voittanut ja nykyisin lukuisia ravintoloita omistava Arto Rastas. Oman mausteensa kirjaan antavat myös lukuisat julkisuuden henkilöt, jotka ovat olleet radiokokki Mutasen vieraina.

Lasse Lindqvist on jyväskyläläinen kirjailija ja kirjoittamisen ohjaaja. Hänen esikoisteoksensa, urheilutoimittaja Tapio Suomisen elämäkerta Urheiluhullu : Stadioneilta suljetulle osastolle (Otava, 2019) on ollut arvostelu- ja myyntimenestys. Lindqvistin toinen kirja on jääkiekkotähti Éric Perrinin elämäkertakirja Éric Perrin : Lavalin leijona (Otava, 2022). Private Chef painekattilassa (Readme.fi, 2023) on hänen kolmas teoksensa kirjailijana.

 

Hanki kirja

Kierrän ympäri Suomea eri tapahtumissa ja kaupoissa ja minulla on aina kirjoja mukanani. Voit kuitenkin tilata kirjan heti Adlibsiksen verkkokaupasta.